Luisteren naar je behoeftes. Het klinkt zo eenvoudig…

Luisteren naar je Hart & Intuïtie!

15 september 2016 door Sabijn Arts

Hallo Hart & Intuïtie liefhebbers,

Luisteren naar je behoeftes. Het klinkt zo eenvoudig. Maar voor de meeste vrouwen is het een heel proces om dit patroon te doorbreken. Jezelf toe te staan bewust te worden van wat je nodig hebt en daar ook naar te mogen luisteren en handelen. Er komen vaak oude patronen van angst, schuld, verantwoordelijkheidsgevoel en de ander niet willen kwetsen omhoog. Maatschappelijke beelden van wat een vrouw hoort te zijn of doen en generatiepatronen van hoe vrouwen voor jou hebben geleefd.

Het vraagt zachtheid, eerlijkheid, moed en stilte om te durven ontdekken wat je nodig hebt en daarvoor te gaan staan.
Voor hooggevoelige vrouwen is het vaak nog een extra uitdaging omdat ze voelen dat hun behoeftes verschillen van wat ze om zich heen zien.
Een belangrijk thema dat steeds terugkomt in de Hart & Intuïtie training.

Afgelopen zaterdag ging een van de schrijfopdrachten over: Houden van jezelf. Wat betekent dat voor jou, hoe voelt dat in al zijn facetten aan. En welk thema in het houden van jezelf heeft aandacht nodig.

Toen ik deze opdracht zelf ter voorbereiding deed , kwam als thema omhoog: zonder enig oordeel mijn behoeftes erkennen. Of nog een stapje verder eigenlijk: mijn behoeftes te eren. Ik weet wat mijn behoeftes zijn. En mezelf daar niet voor te verontschuldigen. En dat voorbeeld ook voor te leven naar m’n dochter. Te vieren, met liefde te claimen mijn behoefte aan stilte en alleen zijn. En dat dat ook mijn kracht is, de verbinding met wie ik ben, zodat ik van daaruit kan delen, geven, genieten, ervaren.  

Je diepe behoeftes zijn van jou. Je kunt ze niet veranderen. Ze zijn verbonden met wie jij bent en als je er aan toegeeft, laad je op, straal je en kun je het beste van jezelf geven en zijn.