Je intuïtie is je beste vriend- Sabijn Arts

17 maart 2017 door Sabijn Arts

Sabijn Arts

Lieve hart & intuïtie liefhebbers,

Hoe is het met jullie?
Hoop dat jullie het goed maken! Het is een tijdje stil geweest van mij uit. Het leven is vol, soms te vol, met mooie liefdevolle dingen. Een uitdaging, ook vanuit mijn hooggevoeligheid, om moederschap, praktijk en liefdesrelatie te combineren. Ik heb het evenwicht nog niet gevonden, als dat al bestaat. Ik houd van intens leven en kwaliteit op alle vlakken en dat wringt soms met elkaar. Mijn ondernemersdrang en liefde voor m’n werk, de band en liefde voor mijn dochter en het genieten met m’n nieuwe Liefde.
Na een ochtend van frustratie hierin vandaag met mezelf, heb ik net weer opnieuw keuzes gemaakt. Wat zijn mijn prioriteiten? Wat heb ik nodig? Waar kan ik hulp inroepen? En het is fijn om meteen te ervaren dat de rust dan terugkeert en ik weer in de flow terecht kom.

Op vakantie in Fuerteventura rondom kerst en oud & nieuw heb ik uitgebreid de tijd genomen om mijn core desired feelings voor 2017 te verhelderen.
Eén van de verrassende dingen die daaruit naar voren kwam is dat ik, voor het zetten van de volgende nieuwe stappen, de behoefte heb aan orde scheppen, pas op de plaats. M’n computer op orde, alle oefeningen op orde, alles wat ik heb in mooie kwaliteit vormgeven en opnemen, kamer op orde, overzicht in financiën, een hele fijne stevige basis. M’n huis op orde, georganiseerd, opgeruimd, een fijne warme thuisplek creëren. Het is heerlijk om dit belangrijk te maken, er ruimte voor in mijn agenda te maken. En het voelt zo kloppend dit te doen. Ik voel ook dat ik van daaruit vervolgens met bezielde kracht, zuivere intentie en expertise de nieuwe projecten, zoals de online cursus, in de wereld ga zetten. Een hele belangrijke essentiële tussenfase.

Komende maanden in de nieuwsbrief ga ik aandacht geven aan thema’s rondom het vertrouwen en volgen van je intuïtie en keuzes maken vanuit je intuïtie.

Vandaag als eerste: het serieus nemen van je behoeftes en verlangens om je intuïtie te kunnen volgen:

Vorige week zat ik met m’n vriendin nog even koffie te drinken in een cafétje bij school. Mila net gezellig naar school gebracht. Wij nog even een fijn moment met elkaar, voordat we de dag ingingen. We kregen een gesprek over wat een bijzondere, fijne en sacred ervaring het is, de liefde die we voelen voor elkaar en met elkaar en dat de dingen zo natuurlijk gaan tussen ons, op alle niveau’s van zijn. En hoe we het allebei in ons leven ook heel anders hebben gekend.  Hoe we hard gewerkt hebben, hoe we voor een bepaald plaatje gingen en twijfelden aan onszelf. En dat we een hele weg hebben afgelegd om dieper in onszelf, onze verlangens en de signalen van onze innerlijke wijsheid te vertrouwen.

Het zijn vaak angsten die ons ervan weerhouden om op onze intuïtie te vertrouwen en onze intuïtie te volgen. Is er nog wel liefde voor mij?  Kan ik mezelf wel onderhouden als ik ga doen wat ik echt leuk vind? Wat als ik de verkeerde keuze maak?  Ben ik nog wel een goede moeder als ik meer ga werken?  

Het vergt moed en vertrouwen om je gevoelens en de signalen van je innerlijke wijsheid serieus te nemen, zonder dat je weet hoe de toekomst eruit gaat zien. Eng: Ja zeker. Vooral in het begin. Maar het levert zoveel op en als je eenmaal de smaak te pakken hebt, wil je niet meer terug. Omdat je zult merken dat de kracht van je hart-energie zal toenemen, omdat je in de flow komt, omdat je gave mensen ontmoet, omdat je voelt dat het leven klopt, omdat je meer levensgeluk en inner peace ervaart.
Vaak zie ik dat het niet volgen van innerlijke wijsheid te maken heeft met een patroon van eigen behoeftes, gevoelens en verlangens niet gewend zijn echt serieus te nemen, en dat heeft vaak weer te maken met patronen die in je gezin van herkomst zijn ontstaan. Het jezelf toestaan te gaan vertrouwen in jezelf en met meer compassie met jezelf om te gaan, is de basis om je intuitie te durven volgen. Dus neem dagelijks momenten om te voelen en stil te staan bij wat je nodig hebt. Volg dat als experiment de komende weken en kijk waar het je brengt! Je kunt altijd weer terug naar de oude modus mocht het je niet bevallen.