Jezelf liefhebben. Vertrouw jij op je inner voice?

Investeer tijd en liefdevolle aandacht aan de relatie met jezelf. Vertrouw je inner voice. Geniet van je authenticiteit en leef jouw purpose.

9 maart 2018 door Sabijn Arts

Jezelf liefhebben begint met aanwezig zijn bij jezelf, begripvol zijn naar jezelf. En ontspannen met jezelf kunnen zijn. Het gaat om tijd en liefdevolle aandacht geven aan jezelf. Zo bouw je aan een fijne relatie met jezelf. De liefdesrelatie met jezelf is de basis van waaruit je het leven leeft. We besteden veel tijd aan allerlei to do’s , inclusief aandacht voor anderen. Maar wat voor de meeste mensen echt nodig is, is dat ze ruimte gaan inbouwen voor een liefdevol contact met zichzelf.

De innerlijke criticus levert zo snel commentaar. Vergelijkt met anderen, haalt je naar beneden, vindt dat je het niet goed doet, of dat je nog lang niet bent waar je zou moeten zijn. Het belemmert je in het volgen van je intuïtie. Vanuit liefdevol contact met jezelf ga je de triggers en dit patroon opmerken. Het is een patroon, het is niet wie jij echt bent.  Door bewuste oefening kun je jezelf trainen uit dit mentaal-emotionele patroon stappen en jezelf met meer compassie tegemoet treden. Het serieus nemen van je inner voice helpt hierbij.

Sta jezelf toe plezier te maken. Wat is waardevol voor jou in het leven? Waar word je blij van? Het is zo belangrijk aardig te zijn voor jezelf en je eigen echte behoeftes belangrijk te maken. Zo ben je er meer voor jezelf, en daarmee ook voor de ander. je gaat meer in je eigen energie staan en gaat je soul purpose leven. Sta jezelf toe om te luisteren naar je hart. Laat je intuïtie je richting bepalen. Het zal je zoveel mooie dingen brengen.

Als je diep van binnen verlangt naar een ander soort leven, in je werk of prive, neem dan de tijd stil te staan bij dit verlangen. Wat vertelt het je? Wat werkt er niet meer in je leven? Waar heb je behoefte aan? Geef ruimte aan het gevoel. Vertrouw op je innerlijke gps, neem het serieus. Volg het. Dit is waar jouw levensgeluk en life purpose zit.

Verwacht niet dat je helderheid hebt over je hele weg. Sta de innerlijke signalen toe om je te helpen en te sturen. Per stap zul je weten wat je te doen hebt. Als de ene stap gedaan is, zal de andere stap zich aandienen. Het werkt dus anders dan het plannen en organiseren van de mind. Dit is intuitieve organisatie. Het ontvouwt zich stap voor stap. Dus relax. Sta jezelf toe volledig aanwezig te zijn bij die ene stap. Focus niet op de hele reis en wat er nog niet helder is. de volgende stappen zullen zich laten zien, stap voor stap.

Is dat niet heerlijk? Geen overwhelm. Gewoon dat ene ding doen. Volg je inner voice. Je bent prima in staat op helder te krijgen wat iedere stap inhoudt. Vanuit liefdevol contact met jezelf zul je je eigen diepere behoeftes en verlangens serieus nemen. Dan zul je levensgeluk, peace, energie en betekenisgeving ervaren. En zul je de moed ontwikkelen om jouw ding te doen.