2-daagse basis: omgaan met je hooggevoeligheid

Voorkom overprikkeling, leer omgaan met je hsp valkuilen en ga vanuit je hsp kracht leven

In een veilige, inspirerende groepssetting ga je ervaren hoe het is om goed voor je eigen hooggevoeligheid te zorgen, zodat je meer vanuit je kracht kunt werken en leven. Twee dagen van liefdevolle aandacht voor jezelf en jouw leven.

Voel je je snel overprikkeld? Schuldig of erg verantwoordelijk? Moeite om echt naar jezelf te luisteren in contact met anderen? Neem je de gevoelens van anderen over? Heb je een sterke innerlijke criticus?

En verlang je ernaar om hier minder last van te hebben en nieuwe stappen te zetten in je leven?

Dan is deze 2-daagse iets voor jou!

Uniek aan de benadering die ik hanteer is de combinatie van praktische tools en werken vanuit je hart en intuïtie. Het is daarnaast fijn om uit te kunnen wisselen met gelijkgestemde hsp-ers.

Sabijn Arts

De dagen staan onder begeleiding van Sabijn Arts. Sabijn is psycholoog en life coach. Zelf is ze ook hsp-er. Meer over Sabijn vind je hier.

Wat komt er in de 2-daagse Basis HSP aan bod:

 1. Wat is hooggevoeligheid precies? Achtergrond en mijn visie.
 2. Je HSP Kwaliteiten en Kwetsbaarheden
 3. Overprikkeling, hoe je het voorkomt en ervan herstelt
 4. Contact met en vertrouwen in je gevoelens en intuitie
 5. Je HSP grenzen en wensen voelen en op een fijne manier durven aangeven
 6. Een levensritme vinden dat bij jou past.
 7. Hoe verminder je het overnemen van andersmans gevoel?
 8. Stappen zetten in het helen en transformeren van belemmerende patronen zoals schuldgevoel, te grote verantwoordelijkheid, je criticus.

Data, tijden & locatie:

 • Zaterdag & Zondag, 1 & 2 februari, 10.00 – 16.00 uur, Haarlem VOL
 • Zaterdag & Zondag, 14 & 15 maart, 10.00 – 16.00 uur, Haarlem VOL
 • Zaterdag & Zondag, 25 & 26 april, 10.00 – 16.00 uur, Haarlem
 • Zaterdag & Zondag, 4 & 5 juli, 10.00 – 16.00 uur, Haarlem
 • Nieuwe data worden regelmatig bekend gemaakt. 

Opgave via het formulier onderaan deze pagina. Er is plek voor maximaal 12 personen.

Kosten 299 euro (inclusief btw). Er is facturatie mogelijk om in te dienen bij je zorgverzekeraar. Indien je aanvullend bent verzekerd, krijg je een gedeelte vergoed.

Voor deze 2 daagse Intensive wordt lesmateriaal gebruikt uit de engelstalige online cursus From Head to Heart- a journey into deep selfcare for highly sensitive people, sabijnarts.com/from-head-to-heart/.  De live dagen vinden in het nederlands plaats.  

Uitgebreidere toelichting op het programma:

Tijdens beide dagen maak je contact met je lichaam, gevoelens en intuitie.

De eerste dag is gericht op het verhelderen van hoe jouw hsp werkt en wat jij nodig hebt om goed in je vel te zitten. Het (dieper) accepteren van dat je hooggevoelig bent en dat dat echt vraagt om een ander levensritme dan wat mainstream is. 

Voor een goede selfcare is het fijn om zicht te hebben op wat jouw core kwaliteiten en kwetsbaarheden zijn. Deze helderheid geeft grip op je overprikkeling en het voorkomen ervan, één van de dingen waar hsp het meeste mee worstelen. Je krijgt concrete tools aangereikt om op eenvoudige wijze tot je top 4-6 core HSP kwaliteiten en kwetsbaarheden te komen. De tools zijn gebaseerd op mijn 20 jaar ervaring in het begeleiden van hsp.

Je maakt ook helder wat jouw core triggers zijn van overprikkeling en wat jouw favoriete manieren zijn om te herstellen. Het herkennen van milde overprikkeling in plaats van matige of ernstige overprikkeling helpt om eerder koers te kunnen wijzigen terug naar jezelf en terug naar balans. Je kijkt naar praktische manieren hoe je jouw herstel tools kunt integreren in je dagelijks leven. Je verbindt je met een levensritme en levensstijl die bij jou en je hsp passen.

Tijdens de tweede dag staat het contact met je gevoelens centraal, het vertrouwen in de signalen van je lichaam en het verbinden met je intuitie.

Welke patronen belemmeren jou om jezelf te zijn en het leven te leiden dat bij je past? Je gaat stappen zetten om jouw voornaamste patroon te verzachten en transformeren. Het is heel fijn om dat samen met gelijkgestemden te doen.

De basis van beter naar jezelf luisteren ligt in het liefdevol contact maken met je lichaam en je gevoelens. En leren luisteren en durven handelen naar de grenzen en behoeftes die je van binnenuit waarneemt. Het contact met je intuitie helpt je te luisteren naar hoe je wilt leven en welke keuzes goed passen bij jou. Het maakt je zelfverzekerder. En het geeft lucht en plezier in je leven.

Meld je nu aan!