Bedrijven

op maat advies, training & coaching

Koersverheldering en teambuilding door werken met kernwaarden:

Loopt een team niet lekker? Stagneert de sales? Niet helder waarop te focussen, gebrek aan visie?Kernwaardes zijn essentieel voor een heldere visie, missie en communicatie extern en intern. Dit geldt op alle lagen: voor het individu, teams, management, het bedrijf.

Het verhelderen van kernwaarden is een prachtige daadkrachtige tool om op een eenvoudige en inspirerende wijze naar de kern te gaan van waar jij voor staat, waar een team voor staat, of wat de missie is van een bedrijf. Vanuit de kernwaarden wordt er vervolgens deze dag naar de praktische implementatie ervan in het bedrijf gekeken.

Resultaat:

 1. helderheid op de koers, prioriteiten en keuzes
 2. zichtbaarheid waar knelpunten zitten, waar kernwaarden niet met elkaar overeenkomen (binnen teams of tussen individu en teams/bedrijf)
 3. een gezamelijk doel hebben, verhoogde commitment
 4. verhoogde efficiëntie en werklust
 5. verbetering van de teamverbinding en communicatie intern en extern
 6. sales stijgt
 7. wat houden de kernwaarden in voor de dagelijkse werkzaamheden.
 8. basis voor verbeterde marketing en branding

Deze training is op maat te leveren: individueel, voor management, teams, of bedrijfsdag.

Kosten voor een dag 1250 euro excl. btw, kosten voor 2 dagen 2250 euro excl. btw

Voor individuele coaching leidinggevenden op lokatie: tarief 160 euro excl btw per uur exclusief reistijd/kosten

 

Assertiviteit op de werkvloer:

Stel je gesprekken uit omdat je moeite hebt je grenzen en wensen aan te geven? Heb je een sterke intuïtie maar weet je niet goed hoe je daar als leidinggevende gebruik van kunt maken of daar op een niet zweverige manier over te communiceren? Heb je behoefte aan een andere aanpak in of communicatie met je team maar zoek je tools hoe dat te doen? Voel je je onzeker in een meeting en deel je daarom niet/minder dan je zou willen? Neem je meer hooi op je vork dan goed is, omdat je geen nee durft te zeggen?

Ik begeleid dagelijks leidinggevenden in gezonde assertiviteit en leiderschap waarin er een stevige integratie is van hoofd en hart, aktie en praktische intuïtie. 

Ik begeleid dagelijks werknemers in het herstel van burnout waarin grenzen en behoeftes opmerken en ernaar handelen vaak één van de belangrijkste thema’s is.

Gezonde assertiviteit: Wat is dat en hoe doe je dat? Gezonde assertiviteit is essentieel voor goed functioneren in werk en het aangaan van goede relaties. Het houdt in dat je op een heldere, stevige, niet oordelende manier je grenzen, behoeftes en ideeën tijdig durft te communiceren.

Gebrek aan assertiviteit of over-Assertiviteit komt in alle functies voor. Vaak liggen daar patronen die vroeger zijn ontstaan aan ten grondslag: Onzekerheid, angst voor conflict, angst om kwetsbaar over te komen, niet gehoord/gezien zijn, angst voor consequenties voor functie, positie en beoordeling spelen, angst voor afwijzing. Ook de bedrijfscultuur en manier van leidinggeven speelt een rol in hoe werknemers zich opstellen.

Gebrek aan assertiviteit kost energie, maakt dat er wordt gepiekerd, dat werk blijft liggen en wordt uitgesteld en dat er meer verzuim en ziekte is.

resultaat:

 1. meer zelfvertrouwen en eigenwaarde
 2. tools om assertief te communiceren
 3. minder spanning, stress
 4. verbeterde produktiviteit
 5. zichtbaarheid
 6. nieuw leiderschap
 7. transformeren oude pijn en patronen
 8. vitaliteit
 9. doelgerichtheid neemt toe

Op maat in te vullen:

 • Voor leidinggevenden die een balans willen tussen hoofd en hart, aktie en intuïtie, en dat op een stevige manier willen uitdragen
 • Voor teams om communicatie te verbeteren
 • Voor werknemers die hiermee worstelen
 • Herstel burnout
 • Bevordering Reïntegratie

Kosten voor een dag 1250 euro excl. btw, kosten voor 2 dagen 2250 euro excl. btw

Voor individuele coaching leidinggevenden op lokatie: tarief 160 euro excl. btw per uur exclusief reistijd/kosten